0

Cradle to Cradle Certified™

Circulariteit is een steeds belangrijker thema in de bouw, naast energie-efficiency en comfort. Immers, in 2050 moet de Nederlandse economie volledig circulair zijn. Dit betekent bouwen, gebruiken en hergebruiken van gebouwen, zonder daarbij natuurlijke hulpbronnen onnodig uit te putten of de leefomgeving te vervuilen. Luxaflex® heeft gekozen voor de Cradle to Cradle Certified™ productstandaard om de circulariteit van haar producten aan te tonen en verder te ontwikkelen.

Cradle to Cradle® is een visie op de manier waarop dingen gemaakt worden. Centraal thema daarbij is dat elk product vroeg of laat weer een hoogwaardige bron voor nieuwe producten moet zijn. Dit impliceert dat producten ontworpen moeten zijn op gemakkelijke demontage en dat de afzonderlijke bestanddelen ‘gezond’ zijn en makkelijk te verwerken zijn in nieuwe producten zonder nadelige gevolgen voor mens en milieu. Recyclen van giftige bestanddelen is uiteraard nooit een goed idee. Naast de toxicologische eigenschappen van de materialen wordt er binnen het de Cradle to Cradle Certified™ protocol gekeken naar materiaalhergebruik in biologische of technische kringlopen, energie- en watergebruik in de productieprocessen en het sociale beleid van de fabrikant.

We proberen steeds meer verantwoord te ondernemen. Voor meer uitleg kunt u de pagina duurzaamheid bezoeken.

Milieu-Recycle

Heeft u vragen?

Horizontale jaloezieën

In 1951 introduceerde Luxaflex® in Europa de horizontale aluminium jaloezie. Deze designklassieker, waarvan de lamellen al sinds jaren voor meer dan 98% uit gerecycled aluminium bestaan, is nu Cradle to Cradle Certified™ op het niveau Brons.

EOS® 500 Xcel rolgordijnsysteem

Een belangrijk deel van het IF-award winnende EOS® 500 Xcel bedieningssysteem is Cradle to Cradle Certified™ op het niveau Brons. In combinatie met onze Cradle to Cradle Certified™ weefsels, is het mogelijk een volledig circulaire lichtwering te realiseren.

FR polyester rolgordijnweefsels

Luxaflex® heeft de breedste collectie Cradle to Cradle Certified™ weefsels in de markt, waaronder de populaire projectkwaliteiten GreenScreen Eco, Eco Chrome en NRG. De nieuwste ontwikkeling is Sea-Tex™. Deze kwaliteit bestaat voor 50% uit gerecycled oceaanplastic.

Deze projectweefsels zijn Cradle to Cradle Certified™ op het niveau Brons:

GS NRG 3 Metal FR 2.40 m
GS Sea-Tex FR 3.00 m
GS Eco FR 3.00 m 1% OF
Globe FR 2.00 m
Forecast DB FR 3.00 m
GS Eco FR 3.00 m 5%OF
GS Eco FR 3.00 m 8%OF
GS Eco Chrome FR 2.40 m 3% OF

FR polyester Plissé shades

Een tweetal Luxaflex® FR plissé stoffen is Cradle to Cradle Certified™ op het niveau brons.

Globe FR 2.00 m
Forecast DB FR 3.00 m

Verticale jaloezieën

Ook twee FR weefsels die worden toegepast in verticale jaloezieën zijn Cradle to Cradle Certified™ op het niveau brons:

Globe FR 2.00 m
GS Eco FR 3.00 m 5%OF

Alle Cradle to Cradle Certified™ producten van Luxaflex®, zijn hier te vinden.