0

Duurzaamheid

Onze producten regelen de duurzame energiestroom van de zon. Controle hierover is een van de hoekstenen voor een energie-efficiënt en duurzaam gebouw, doordat dit onnodige koellasten voorkomt, zonnewarmte ’s winters toelaat en daglichtgebruik ten volle mogelijk maakt. Dit bespaart op verlichting.

Sinds jaar en dag passen wij gerecycled aluminium toe in onze producten. Optimalisatie van onze metallurgische processen heeft geleid tot legeringen die tot 99% uit gerecycled materiaal bestaan. In onze innovatie nemen materialen met een gunstig milieuprofiel een centrale plaats in. Luxaflex® Nederland maakt zich in rap tempo vertrouwd met circulariteit. Deze productfilosofie herontwerpt producten en processen van lineaire naar circulaire materiaalmodellen, waarin waarde behouden blijft voor mens en milieu.

 

Cradle to Cradle® wordt beschouwd als een van de beste standaarden voor duurzame producten, getuige ook de waardering van Cradle to Cradle Certified™ producten binnen BREEAM-NL. Luxaflex® heeft de breedste collectie Cradle to Cradle Certified™ weefsels in de markt, waaronder de populaire projectkwaliteiten GreenScreen Eco, Eco Chrome en NRG. Onze nieuwste ontwikkeling is Sea-Tex™ en dit weefsel bestaat voor 50% uit gerecycled oceaanplastic. Naast gerecycled materiaal in de weefsels, vinden wij het ook belangrijk dat onze zonweringsdoeken PVC vrije garens bevatten.

Luxaflex® heeft verschillende projecten. Benieuwd naar het resultaat? Bezoek dan de pagina’s van TU Eindhoven, TNO Den Haag en Triodos Bank.

 

Ter inschatting: Voor een project van 1.000 rolgordijnen (met gemiddelde grootte van 3,5 m2) wordt in totaal 438 kg teruggewonnen oceaanplastic hergebruikt."

Onze nieuwste innovatie, Greenscreen® Sea-Tex™ is ’s werelds eerste zonweringsweefsel gemaakt van gerecycled oceaanplastic. Greenscreen® Sea-Tex™ garen is gemaakt van afval dat door de Waterkeeper Alliance, een internationale organisatie met 300 afdelingen in 35 landen, wordt verzameld. De lokale Waterkeeper Alliance afdelingen organiseren strand schoonmaakacties. Bijna 100% van dit verzamelde plastic kan worden gebruikt om er Greenscreen® Sea-Tex™ garen van te spinnen. Greenscreen® Sea-Tex™ heeft voor de rest uitstekende zonwerende eigenschappen. Sea-Tex™ is namelijk B1 brandvertragend, heeft een openheid van 2-3% en is thans leverbaar in 5 kleuren.