0

Licht- & warmtebeheersing

Last van hinderlijke schittering op een smartboard, scherm of werkplek? Goede binnen- en buitenzonwering of een combinatie hiervan kan het verschil maken. Onze adviseurs zorgen voor een oplossing op maat die naast praktisch, ook mooi is. Daarnaast zal ook de productiviteit en het arbeidsklimaat verbeteren.

Op de pagina’s van Pan Oston, Residence sonneville en TU Eindhoven zijn er meer projecten te zien.

Heeft u een ruimte waar het geheel of gedeeltelijk duister moet kunnen zijn, zoals een auditorium, of collegezaal of zoekt u een nachtrust stimulerende raambekleding in kamers voor horeca of gezondheidszorg? We hebben functionele en sierlijke black-out en dim-out oplossingen in onder andere Luxaflex® Rolgordijnen, Plissé en Duette® Shades.

Onze binnen- en buitenzonweringsproducten verbeteren tegelijkertijd zowel het thermische als het visuele comfort. Daarnaast maken zij een optimaal gebruik van daglicht – zonder twijfel de meest geprefereerde vorm van licht – mogelijk. Onze producten regelen verder de duurzame energiestroom van de zon. Controle hierover is een van de hoekstenen voor een energie-efficiënt en duurzaam gebouw. Ze voorkomen onnodige koellasten, laten zonnewarmte ’s winters toe en maken ten volle gebruik van het lichtinval. Dit bespaart op verlichting.

Op de pagina van onze oplossingen staat meer informatie.

Een optimaal binnenklimaat, zowel in zomer als winter, met een zo laag mogelijk energieverbruik, vraagt om een uitgekiende combinatie van binnen- en buitenzonwering"

Op deze drie belangrijke manieren helpen de producten van Luxaflex® u om energie te besparen bij ramen:

1. Isolatie

Tijdens de wintermaanden ontsnapt de warmte via de ramen naar buiten, terwijl de hitte tijdens de zomermaanden door diezelfde ramen naar binnen stroomt. Met isolerende raambekleding kunt u het energieverbruik verminderen, op verwarmings- en koelkosten besparen en een comfortabeler werksfeer creëren.

2. Zonnewarmteregulering

De warmte die de zon produceert – zonne-energie – komt in de winter van pas bij het verwarmen van uw gebouw, maar kan in de zomer leiden tot onplezierig hoge temperaturen op kantoor. Luxaflex® raambekleding helpt om de zonnewarmte te beheersen door deze in de winter binnen te laten en in de zomer zoveel mogelijk te weren. Bijkomend voordeel hiervan is een reductie in energiekosten.

3. Daglicht

Daglicht is een manier om kamers te verlichten met natuurlijk licht in plaats van kunstlicht. Door natuurlijk licht toe te laten in een kamer verminderen veel van onze raambekledingen de behoefte aan kunstlicht, waardoor minder energie wordt verbruikt.

De beste tips om energie te besparen bij ramen:

  1. Zorg ervoor dat uw ramen en deuren goed bestand zijn tegen het weer
  2. Houd de ramen dicht wanneer u de verwarming of airconditioning heeft ingeschakeld.
  3. Open uw raambekleding tijdens zonnige winterdagen om gratis zonnewarmte binnen te laten en sluit ze ‘s nachts om de warmte binnen te houden.
  4. Sluit uw raambekleding tijdens zomerdagen om de hitte buiten te houden.