0

Thermisch comfort

Raambekleding kan, naast de externe factor zoals lichtschittering op je beeldscherm, ook de wisselende temperaturen op je werkplek wegnemen. Met thermisch comfort wordt er bedoeld dat men tevreden is over het evenwichtige binnenklimaat. De zon kan een belastende factor zijn in de zomer voor het thermische comfort. De juiste raamdecoratie is dan noodzakelijk om een tevreden binnenklimaat te houden, zonder dat er teveel energiekosten worden gemaakt door de airconditioning. In de winter kan de raamdecoratie juist voor isolatie voor de raampartij zorgen, zodat de verwarmingskosten niet teveel lopen.

Luxaflex® kan zorgen voor een ideale balans in binnenklimaat en energieconsequenties, zodat door toepassing van de juiste zonwering zowel aan de eisen en wensen op gebied van esthetiek en functionaliteit kan worden voldaan.

"Goede raambekleding zorgt voor een prettiger werkklimaat, waardoor de productiviteit van de medewerkers wordt verbeterd""

Wist je dat tot 50% van de verwarmings- en koelenergie van een gebouw via de ramen kan ontsnappen? Met de Luxaflex® Duette Shades voor de ramen kan dit tegengehouden worden, om zo de ruimtes binnen jouw gebouw in de zomer koel te houden en warm in de winter. Onze nieuwste innovatie – Duette® Architella® Shades – is uitgevoerd in een uniek cel-in-cel-ontwerp, met drie luchtstroken die jouw gebouw het hele jaar door uitstekend isoleren. Hierdoor wordt het gebouw energie-efficiënter en draagt het bij aan de Breaam-nl en Beng maatstaven.

Je houdt je kantoorruimte behaaglijk in de winter door meer warmte binnen te houden en koeler in de zomer door de warmte buiten te weren met bijvoorbeeld onze gemetalliseerde zonweringsdoeken, maar ook met de Duette® Architella® Shades. De unieke cel-in-celconstructie die bestaat uit drie isolerende luchtlagen, biedt het hele jaar door uitstekende isolatie van je gebouw. Duette® Architella® Shades creëren zacht en diffuus licht en bezitten een aantrekkelijke, gelijkmatig geplooide stijl aan de voor- en achterkant van het product. Duette® Architella® is verkrijgbaar in lamelbreedtes van 32 en 64 mm.

De overdracht van warmte door de ramen van binnen naar buiten is weergegeven in dit infraroodbeeld. De rode delen geven de hoogste graad van warmteverlies weer.