0

Duurzaamheid

Onze binnen- en buitenzonweringsproducten verbeteren tegelijkertijd zowel het thermische als het visuele comfort. Daarnaast maken zij een optimaal gebruik van daglicht – zonder twijfel de meest geprefereerde vorm van licht – mogelijk.

Onze producten regelen verder de duurzame energiestroom van de zon. Controle hierover is een van de hoekstenen voor een energie-efficiënt en duurzaam gebouw. Ze voorkomen onnodige koellasten, laten zonnewarmte ’s winters toe en maken ten volle gebruik van het lichtinval. Dit bespaart op verlichting.

Op de pagina van cradle to cradle staat meer informatie over het hergebruik van producten en het milieu.

Sinds jaar en dag passen wij gerecycled aluminium toe in onze producten. Optimalisatie van onze metallurgische processen heeft geleid tot legeringen die tot 98% uit gerecycled materiaal bestaan. In onze innovatie nemen materialen met een gunstig milieuprofiel een centrale plaats in. Hierbij gaat het onder meer om de ontwikkeling van pvc vrije garens voor zonweringsdoeken en garens die voor een groot deel bestaan uit gerecycled materiaal.

Op de pagina over luxaflex projecten kun je al onze projecten vinden.

Ter inschatting: Voor een project van 1.000 rolgordijnen (met gemiddelde grootte van 3,5 m2) wordt in totaal 438 kg teruggewonnen oceaanplastic hergebruikt." "

Onze nieuwste innovatie, Greenscreen® Sea-Tex™ is ’s werelds eerste zonweringsweefsel gemaakt van gerecycled oceaanplastic. Greenscreen® Sea-Tex™ garen is gemaakt van afval dat door de Waterkeeper Alliance, een internationale organisatie met 300 afdelingen in 35 landen, wordt verzameld. De lokale Waterkeeper Alliance afdelingen organiseren strand schoonmaakacties. Bijna 100% van dit verzamelde plastic kan worden gebruikt om er Greenscreen® Sea-Tex™ garen van te spinnen.  Greenscreen® Sea-Tex™ heeft verder uiteraard uitstekende zonwerende eigenschappen, is B1 brandvertragend, heeft een openheid van 2-3% en is thans leverbaar in 5 kleuren.

Cradle to Cradle® wordt beschouwd als een van de beste standaarden voor duurzame producten, getuige ook de waardering van Cradle to Cradle Certified™ producten binnen BREEAM-NL.

Hierbij gaat het onder meer om de ontwikkeling van pvc vrije garens voor zonweringsdoeken en garens die voor een groot deel bestaan uit gerecycled materiaal, zoals onze Sea-Tex Rolgordijnstoffen. FR polyester rolgordijn- weefsels Luxaflex® heeft de breedste collectie Cradle to Cradle Certified™ weefsels in de markt, waaronder de populaire projectkwaliteiten GreenScreen Eco, Eco Chrome en NRG. Onze nieuwste ontwikkeling is Sea-Tex™. Deze laatste bestaat voor 50% uit gerecycled oceaanplastic.