0

PROJECT

5e Montessorischool – Amsterdam

22 stuks Luxaflex® Vensterzonwering type Carré 95 valarmscherm 

Om ervoor te zorgen dat de leerlingen van de 5de Montessortischool in een aangenaam leerklimaat verblijven, hangt er sinds kort nieuwe zonwering aan de gevels. Er is vanwege haar unieke eigenschap gekozen voor Luxaflex® Vensterzonwering in de type Carré 95 met valarmen. Deze vensterzonwering heeft namelijk het beste van twee werelden; het doek zakt eerst als een screen naar beneden, wat voor directe schaduw zorgt. Tenslotte valt het doek door middel van een tussenrol uit, wat zorgt voor voldoende schaduw en het behoud van het zicht naar buiten.

Specificaties

Product Luxaflex® Carré 95 met valarmen

Gebouwtype Onderwijsgebouw

Architect Publieke werken, Architectenbureau J. van Stigt en projectarchitect H. Kuiper

Locatie Amsterdam

Hoofdaannemer Van den Hengel bv

Projectdealer Wonnink Zonwering B.V.

Oplossingen

Onze oplossingen

De 5de Montessorischool is een zoektocht gestart naar passende zonwering voor hun raampartij. De zonwering zou directe schaduw moeten bieden, maar zou tevens het uitzicht naar buiten moeten behouden. Door de grote hoogte van de ramen werd deze zoektocht moeilijker gemaakt. Een standaard uitvalscherm zou namelijk een te grote uitval krijgen en een screen die het raam volledig bedekt zou te weinig uitzicht naar buiten bieden.

Als oplossing biedt Luxaflex® het beste van twee werelden; de Carré 95 valarmscherm. Dit type bestaat uit twee functionele delen. Het onderste gedeelte bestaande uit een vensterscherm zorgt voor het gewenste uitzicht naar buiten. De screenachtige functie van het bovenste gedeelte van dit scherm zorgt juist voor directe schaduw en verkleind hierbij ook de werkhoogte van het onderste gedeelte. Oftewel een prachtige uitkomst, waarbij de scholieren weer in opperste concentratie kunnen werken.

Onze producten

Carré 95

De Luxaflex® Carré 95 staat bekend om zijn veelzijdigheid. Het scherm kan op vele manieren bediend worden. In combinatie met een groot aanbod van diverse typen armen zijn er vele specifieke toepassingsvormen mogelijk worden. Dit uitvalscherm is projectmatig ideaal, doordat de Carré 95 een vierkante kast heeft met een naadloos aansluitende voorlijst. De maximale breedte is 4,5 meter, maar is koppelbaar tot een maximale breedte van 8 meter. De Carré kan een maximale uitval van 2 meter realiseren (afhankelijk van het gekozen armsysteem).

Kenmerken

  • Luxaflex® Vensterzonwering
  • Type: Carré 95 valarmscherm
  • 22 stuks
  • Weefsel: Acryl
  • Kleur: T131 Uni Carbon

Meer projecten