0

PROJECT

a.s.r. verzekeringen – Utrecht

2074 Luxaflex® Rolgordijnen in Greenscreen Eco – 1527 stuks Luxaflex® Buitenjaloezieën en 70 stuks Luxaflex® Omega.

Het bestaande hoofdkantoor van a.s.r. is getransformeerd tot een modern, duurzaam en transparant gebouw, dat voldoet aan de duurzaamheidseisen en ambities van a.s.r. Er staan meer voorbeelden op onze projecten pagina.

Het gebouw is 50% energiezuiniger geworden – van energielabel G naar A – dankzij een nieuwe, dubbele huidfaçade en de toepassing van specifieke zonweringsproducten. Er zijn 1.527 Luxaflex® Buitenjaloezieën van het type EL-80-A toegepast, alsmede 2.074 kettingbediende XL Rolgordijnen met GreenScreen Eco doek. Onder het glasdak zijn 70 lichtstraat zonweringen, van het type Omega, verdekt gemonteerd. De zonwering is gekoppeld aan het gebouwbeheersysteem om de toe- en uittreding van warmte te reguleren.

Heeft u nog geen keuze kunnen maken? Bekijk dan onze buitenjaloezieën pagina voor alle mogelijkheden. Voor meer meer ideeën kun je de pagina van serrezonwering bezoeken.

Specificaties

Product Luxaflex® Rolgordijnen - Serre zonwering - Buitenjaloezieën

Gebouwtype Kantoor

Architect Team V Architectuur

Locatie Utrecht

Hoofdaannemer Ballast Nedam en Kuijpers

Projectdealer

Onze oplossingen

Het hoofdkantoor van a.s.r. vind zijn oorsprong in de jaren ’70 en was aan vernieuwing toe. Het gebouw voldeed namelijk niet meer aan de wensen dat a.s.r. stelde en daarmee begon in 2011 de renovatie. Ze stelde de volgende concrete duurzaamheidsambitie: het behalen van energielabel A en daarbij streven naar BREEAM ‘Excellent’. En dat lukte, want uiteindelijk is het hoofdkantoor BREEAM ‘Excellent’ gecertificeerd. Deze hoge BREEAM standaard is gerealiseerd door een pakket van bouwkundige en elektrotechnische maatregelen, maar ook door de toepassing van de Luxaflex® raamdecoratie.

Onze producten

Rolgordijnen
De keuze voor Luxaflex® Rolgordijnen in bedrijven, openbare gebouwen en scholen snappen wij. De Luxaflex® rolgordijnen zijn namelijk, in welk gebouw dan ook, erg praktisch en functioneel. Tevens zijn onze duurzame rolgordijnen van hoge kwaliteit en worden ze op maat gemaakt tegen een scherpe prijs.

Serrezonwering
Voor serres, glazen daken en lichtkoepels heeft Luxaflex® speciale zonwering ontwikkeld. Luxaflex® Serrezonwering vormt als het ware een warmte- en lichtreducerend schild boven of rondom het vertrek. Het product houdt de zon buiten en houdt het kantoor op deze manier thermisch comfortabel. In opgetrokken toestand is er vrij toezicht naar buiten en wordt de lichttoetreding niet beperkt.

Buitenjaloezieën
Luxaflex® Buitenjaloezieën zijn de meest directe vorm van zonwering. Bovendien zijn ze, door toepassing van uitsluitend de beste materialen, bestand tegen elk weertype. De kunststoffen zijn zelfs glasvezelversterkt en daarbij ook uv-bestendig. Doordat de buitenjaloezieën trapsgewijs kantelen, blijft doorzicht mogelijk bij een optimale wering van zonlicht en warmte. Hierdoor wordt uw interieur jarenlang tegen zonlicht en warmte beschermd.

Kenmerken

  • Luxaflex® rolgordijnen XL
  • 2074 stuks
  • Kettingbediend
  • Weefselkeuze: Greenscreen Eco

 

  • Luxaflex® serrezonwering Omega
  • 70 stuks
  • Bediening d.m.v. hoeveelheid inkomend zonlicht per m³

 

  • Luxaflex® buitenjaloezieën type El-80-A
  • 1527 stuks
  • Elektrisch bediend door middel van wandzenders

 

Meer projecten