0

PROJECT

Accelerator

Op Utrecht Science Park is Accelerator gerealiseerd, ontwikkeld en geëxploiteerd door Kadans Science Partner en ontworpen door architectenbureau cepezed. Het ontwerp is gebaseerd op de visie van initiatiefnemers Genmab en Merus; het verbeteren van levens van patiënten door innovatieve therapieën te ontwikkelen voor de behandeling van kanker, mede door het aangaan van waardevolle samenwerkingen.

Het gebouw met een vloeroppervlak van ca. 22.000 m2 verdeeld over 12 verdiepingen is met een hoge duurzaamheidsambitie, BREEAM Excellent, gerealiseerd. Het ontwerp is onder meer erg flexibel en er is veel aandacht voor een aangename, gezonde werkomgeving.

Om het invallende zonlicht te filteren heeft onze projectpartner Gevex Professionele zonwering Luxaflex® XL Rolgordijnen geplaatst.

Gekozen is voor het sterke en duurzame Screen Nature Ultimetal 4%, semi-transparant van 100% glasvezel. Dit doek is vlamvertragend conform klasse M0/A2 en voldoet aan de BREEAM en OEKO-TEX® normen.

Weefsels met EndurisTM Glass Core Technology bieden duurzaamheid en stabiliteit van binnenuit, zijn van nature brandwerend, maatvast en bestand tegen vervorming door warmte. Ze dragen bij aan een duurzaam gebouw door effectieve regulering van de zonnewarmte, verspreiding van invallend natuurlijk licht en een verhoging van het comfort, waardoor de productiviteit van de gebruikers positief beïnvloed wordt.

Meer info via via https://degrootenvisser.nl/accelerator-utrecht/ en Accelerator Utrecht: Samen optrekken (gevelbouw.info)