0

PROJECT

Echo – TU Delft

Vanuit architect UNStudio is ons gevraagd een oplossing te bieden voor passende zonwering in het nieuwe onderwijsgebouw Echo op de campus van de TU Delft. Er is gekozen voor gemotoriseerde rolgordijnen met Panama Pro doek in een mid-grijze kleur met een openheid van 3%. Het doek voldoet aan glare-control klasse drie. Hierdoor ervaart de gebruiker meer comfort en wordt ook de productiviteit positief beïnvloed. De rolgordijnen bieden voldoende lichtwering volgens de richtlijnen (waaronder BREEAM).

De standaard gevels zijn voorzien van gemotoriseerde ‘geschakelde’ XXL rolgordijnen tot hoogtes van 3,5m en 5,5 meter. De geschakelde rolgordijnen – doeken die diagonaal onder elkaar komen te hangen –  zorgen ervoor dat leklicht voorkomen wordt. In de 700 zaal en aan de buitengevel van de naastgelegen ruimtes zijn systemen opgehangen met hoogtes van tot wel 10,5 meter. Hier hebben wij gebruikt gemaakt van de producten van onze partner Guthrie Douglas. In het ontwerp zijn geen ‘raamkozijnen’ ofwel gevelstijlen aanwezig. Enorme glasoppervlakken moesten mooi en functioneel bekleed worden. De strakke uitstraling van de rolgordijnen in combinatie met het doek zorgt ervoor dat het uitzicht optimaal behouden blijft en de raambekleding niet overheersend aanwezig is.

Bekijk de projectvideo hieronder:

 

 

Specificaties

Product Luxaflex® XXL Rolgordijnen met Panama Pro 3% doek

Gebouwtype Onderwijs

Architect UN studio - Amsterdam

Locatie Delft

Hoofdaannemer BAM

Projectdealer Decolux B.V.

Onze oplossingen

De stofkeuze is gevallen op het weefsel Panama Pro. Dit weefsel draagt bij aan de duurzaamheid door het toepassen 36% glas als grondstof in het doek. Daarnaast heeft dit doek een lage VOS, wat betekent dat het doek vrij is van schadelijke stoffen.

Onze producten

Luxaflex® Rolgordijnen Luxaflex® Rolgordijnen zijn ideaal voor bedrijven, openbare gebouwen en scholen.  Erg praktisch en functioneel. Tevens zijn onze duurzame rolgordijnen van hoge kwaliteit en worden ze op maat gemaakt tegen een scherpe prijs.In de collectie van Luxaflex® zijn er verschillende soorten textieldoeken opgenomen, die de oplossing geven voor uw situatie binnen het project. Of het nu gaat om warmte, doorzicht, lichtreflectie, verduisterende of energie problemen, de Luxaflex® projecten rolgordijnen collectie heeft de oplossing.

Kenmerken

  • Gemaakt voor richtregulering en privacy
  • Duurzame oplossing
  • Beschikbaar in transparanties: semi-transparant, transparant of dim-out
  • Ruime keuzen uit doeken

Meer weten over dit project of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel 0184 674 100 of mail naar projecten@luxaflex-nederland.nl

Meer projecten