0

PROJECT

Isala ziekenhuis – Meppel

Isala is een ziekenhuisorganisatie met vijf locaties. Voor het nieuw gebouwde ziekenhuis in Meppel heeft Luxaflex® Nederland Duette® Shades Top-down / Bottom-up geleverd. Deze keuze past geheel bij de visie van de architect, namelijk: duurzaamheid.  Luxaflex® Duette® Shades zorgen er met de unieke honingraatstructuur voor dat de ruimte in de zomer lekker koel blijft, en in een koude periode de kou buiten blijft. De meeste warmte ontsnapt namelijk door de ramen en zo zorgen Duette® Shades, door middel van een stilstaande luchtlaag tussen de twee stoffen, voor een isolerende werking met een verlaging van het energiegebruik tot gevolg. Daarnaast wordt het daglicht subtiel gefilterd, de kamertemperatuur gereguleerd en de akoestiek in de ruimte verbeterd.

In verband met diverse type ramen zijn hier Duette® Shades in verschillende uitvoeringen toegepast. Voor de grote vaste ramen is gekozen voor een dubbele SmartCord® bediening. Dit is een zelf intrekkend bedieningskoord waardoor je geen last heb van loshangende koorden. Voor de draai-kiepramen is gekozen voor ingespannen Duette® Shades met handgreep bediening. De bovenramen zijn standaard geleverd met koordrem bediening.

Onze Duette® Shades zijn niet alleen functioneel maar ook erg stijlvol. Je leest hier meer over onze Duette® Shades.

Specificaties

Product Luxaflex® Duette® Shades

Gebouwtype Ziekenhuis

Architect Vakwerk Architecten

Locatie Meppel

Hoofdaannemer Bouwconsortium TDE bestaande uit Trebbe / Dura Vermeer / Engie

Projectdealer Hovek Projectinrichting B.V.

Onze oplossingen

Patiënten van het ziekenhuis zijn omringd door veel daglicht en hebben uitzicht op de groene omgeving. Om de mate van licht en privacy te kunnen reguleren, heeft de architect gekozen voor Luxaflex® Duette® Shades met een Top-down / Bottom-up uitvoering. Voor de draai-kiepramen zijn de Duette® Shades ingespannen met handgreep waardoor de raambekleding gemakkelijk te bedienen is. De Top-down / Bottom-up functie zorgt ervoor dat de Duette® Shades open en dicht kunnen worden geschoven, precies waar het zonlicht als hinderlijk wordt ervaren. Vroege ochtendzon? Schuif het onderste gedeelte van de Duette® Shades naar beneden en geniet nog steeds van het zicht naar buiten.

 

Onze producten

Luxaflex® Duette® Shades zijn een veelzijdige vorm van raambekleding, en zeer geschikt zijn voor ramen met grote afmetingen, ronde ramen of ramen met speciale vormen. Geen enkele andere raamdecoratie is zo veelzijdig. Door de unieke honingraatstructuur zijn de isolerende Duette® Shades stoffen mooi en functioneel, ze verbeteren het akoestisch en het thermisch vermogen van elk vertrek.

Kenmerken

Luxaflex® Duette® Shades

  • Uitgevoerd met SmartCord® bediening
  • Vlamvertragend
  • Geschikt voor draaikiepramen
  • Duurzame keuze

Wilt u meer weten over dit project? Mail gerust naar projecten@luxaflex-nederland.nl.

Meer projecten