0

PROJECT

Triodos Bank – Landgoed De Reehorst

Luxaflex® Rolgordijnen in weefselsoort Greenscreen Sea-Tex™ – Luxaflex® Buitenjaloezieën

Op Landgoed De Reehorststaat sinds een aantal maanden het nieuwe kantoorgebouw van Triodos Bank. Het duurzame, remontale kantoorgebouw staat volledig in verbinding met de natuur in nabije omgeving. Door de vormgeving van het gebouw integreert het perfect met de natuur, ook door toepassingen die niet onmiddellijk met het blote oog te zien zijn.Voorbeelden hiervan zijn het zonnedak dat de energie voor het gehele gebouw levert. Of dat het regenwater, dat op de daken wordt opgenomen door het groendak, ook gebruikt wordt om de wc’s door te spoelen. En dat het hout van de bomen die voor de nieuwbouw zijn gekapt, weer terugkeert in het meubilair. Circulariteit speelt dus een grote rol in het gloednieuwe kantoorgebouw van Triodos Bank. Onze buitenjaloezieën bieden bescherming tegen zonlicht en heeft nog veel meer voordelen. Bezoek onze buitenjaloezieën pagina voor alle informatie.

Op onze projecten pagina hebben wij een overzicht staan van een aantal projecten van ons.

Specificaties

Product Luxaflex® Rolgordijnen en Buitenjaloezieën

Gebouwtype Bank

Architect RAU architecten

Locatie Driebergen-Rijsenburg

Hoofdaannemer J.P. van Eesteren

Projectdealer WURKS en De Haan Westerhoff

Circulariteit

Onze oplossingen

Gerecycled oceaanplastic
Door de beweegredenen van onder andere circulariteit en duurzaamheid is er gekozen voor omstreeks 1.150 Luxaflex® Rolgordijnen in het weefsel Greenscreen Sea-Tex™. De garens van dit weefsel zijn gemaakt van aangespoeld plastic afval uit de oceanen.

Gerecycled aluminium
Om ervoor te zorgen dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van onze natuurlijke energiebron, de zon, werkt Triodos Bank tevens met ongeveer 850 Luxaflex® gerecyclede aluminium buitenjaloezieën. Wanneer er een bepaalde hoeveelheid zonlicht wordt geregistreerd bij het geïntegreerde systeem, zakken de buitenjaloezieën bij Triodos Bank automatisch naar beneden. Op deze manier wordt het binnenklimaat stabiel gehouden en wordt te veel schittering op de beeldschermen voorkomen.

BREEAMNL
Triodos heeft een zeer duurzaam nieuwe hoofdkantoor ontwikkeld op basis van biometica. Het gebouw zal in maart 2020 een schaars hoge BREEAM-NL Outstanding score bereiken van ruim 94%. Het gebouw is volledig neutraal in energie- en CO2 met 100% duurzame opwekking van energie. Luxaflex® Projecten draagt zo bij aan de eis van opdrachtgever J.P. van Eesteren voor Triodos Bank; de raambekleding moest voldoen aan de eisen zoals gesteld in BREEAM HEA3.

Onze producten

Rolgordijnen
In de rolgordijnen collectie van Luxaflex® zijn er verschillende soorten textiel opgenomen, zodat er  een oplossing is voor iedere situatie binnen het project. Of het nu gaat om warmte, doorzicht, lichtreflectie, verduisterende of energie problemen, de Luxaflex® projecten rolgordijnen collectie heeft de oplossing.

Buitenjaloezieën
Luxaflex® Buitenjaloezieën zijn de meest directe vorm van zonwering. Bovendien zijn ze, door toepassing van uitsluitend de beste materialen, bestand tegen elk weertype. De kunststof banden zijn met glasvezel versterkt en daarbij ook uv-bestendig. Doordat de buitenjaloezieën trapsgewijs kantelen, blijft doorzicht mogelijk bij een optimale wering van zonlicht en warmte. Hierdoor wordt het interieur jarenlang tegen zonlicht en warmte beschermd.

Kenmerken

  • Luxaflex® Rolgordijnen
  • 1150 stuks
  • Type XL serie 5-11
  • Weefsel: GreenScreen Sea-Tex
  • 100% pvc-vrij, halogeenvrij en recyclebaar weefsel
  • Openheidsfactor: 2 tot 3 procent
  • Luxaflex® Buitenjaloezieën
  • 850 stuks
  • Type EL-80L-A
  • Gerecycled aluminium

Meer projecten