0

PROJECT

TU Eindhoven – Gebouw Atlas

Luxaflex® Rolgordijnen in het weefselsoort Screen Nature Ultimetal®.           

Na twee jaar verbouwen is het universiteitsgebouw Atlas van TU Eindhoven in ere hersteld en is de sfeer nagenoeg hetzelfde als vroeger. Hoewel het gebouw dezelfde sfeer heeft als vroeger, heeft het een sterke toekomstvisie. Atlas is het meest duurzame onderwijsgebouw van de wereld en heeft een BREAAM-NL score van 96% op 100%. Dit hebben ze mogelijk gemaakt door hergebruik te combineren met kwalitatieve materialen. De rolgordijnen van Luxaflex® zijn op verschillende manieren te bedienen. Daarnaast is het product veilig voor kinderen en dieren. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de pagina van de rolgordijnen.

Benieuwd naar alle voltooide projecten van Luxaflex®? Op onze projecten pagina hebben we een aantal voorbeelden staan.

Een aantal voorbeelden die de duurzaamheid van het gebouw bevorderen
– Slimme glazen gevel die ’s nachts het gebouw afkoelt en de lucht zuivert.
– Het gebruik van Smart Energysaving Lighting
– Geen gasaansluiting
– 2/3 van de elektriciteit komt van de eigen campus door het gebruik van zonnepanelen.

Specificaties

Product Luxaflex® Rolgordijnen

Gebouwtype Universiteit

Architect Team V

Locatie Eindhoven

Hoofdaannemer van Wijnen

Projectdealer

Onze oplossingen

Duurzaamheid

Duurzaamheid is het overkoepelende begrip bij het Atlas gebouw en daar speelt Luxaflex goed op in met haar raamdecoratie voor de campus. Er is gekozen voor het weefsel Screen Nature Ultimetal, onder andere met de reden dat het doek bestaat uit duurzame materialen. Het doek is opgebouwd uit glasvezels en is hierdoor volledig ecologisch afbreekbaar.

Licht- & warmtebeheersing

Het Screen Nature Ultimetal doek heeft een gemetalliseerde achterzijde, waardoor een hoge lichtreflectie (74%) behaald kan worden. Door de hoge lichtreflectie biedt dit doek een omvangrijke energiebesparing in de vorm van vermindering van airconditioning in de zomer en verwarming in de winter. Daarnaast kan een productieve werkomgeving voor de studenten gerealiseerd worden, door deze hoge lichtreflectie. Het lichtinval wordt namelijk zeer gefilterd en zo is er totale controle over de lichtschittering op bijvoorbeeld beeldschermen van de studenten.

Onze producten

Luxaflex® Rolgordijnen zijn in bedrijven, openbare gebouwen en scholen vaak de meest logische keuze. Ze zijn namelijk, in welk gebouw dan ook, erg praktisch en functioneel. Tevens zijn ze duurzaam, van hoge kwaliteit, eenvoudig te monteren en uiteraard en worden ze op maat gemaakt.

Kenmerken

  • Luxaflex® Rolgordijnen
  • Type 5-16
  • 3000 stuks
  • Weefselsoort: Screen Nature Ultimetal®
  • Gemotoriseerd

Meer projecten